Μάθε το μυστικό της αντιγήρανσης!

Αρχική Νέα Μάθε το μυστικό της αντιγήρανσης!

3 Συστατικά αντιγήρανσης: Ρετινόλη, υαλουρονικό, ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C)

  1. Ρετινόλη

Eίναι ένα ενεργό παράγωγο της βιταμίνης Α, σε πολύ πιο ήπια μορφή από τα ρετινοειδή που συνταγογραφούν οι δερματολόγοι για θεραπείες του δέρματος. Μολονότι χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να δεις αποτελέσματα, η ρετινόλη είναι το πιο δραστικό συστατικό όταν μιλάμε για μείωση ρυτίδων, απελευθέρωση των πόρων, σβήσιμο καφέ κηλίδων και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Η χρήση: Λόγω της ισχύος της, μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί τις πρώτες ημέρες χρήσης, ειδικά αν εκτεθείς κατευθείαν στον ήλιο. Γι’ αυτό φρόντισε να απλώνεις την κρέμα που περιέχει ρετινόλη το βράδυ σε στεγνό δέρμα, ώστε να αποφύγεις κάποια ενόχληση. Το πρωί μην κυκλοφορήσεις έξω χωρίς αντηλιακό ή κρέμα με υψηλό δείκτη SPF.

  1. Υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για γνωστό συστατικό του δέρματος που με τα χρόνια εκφυλίζεται. Η έλλειψή του κάνει το δέρμα να δείχνει αφυδατωμένο και πολύ εύθραυστο, με συνέπεια την εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων και μικροσκοπικών πτυχώσεων. Στα καλλυντικά βρίσκει εφαρμογή ως συστατικό σε προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Χρησιμοποιείται και στο ιατρείο ως εμφύτευμα για το «γέμισμα» των ρυτίδων. Εφαρμόζεται με λεπτή σύριγγα ινσουλίνης κάτω από τις ρυτίδες. Ενδείκνυται κυρίως για τις ρινοπαρειακές ρυτίδες (αυτές που ξεκινούν από τα άκρα της μύτης και καταλήγουν στο στόμα), τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, αλλά και τις λεπτές ρυτίδες του άνω χείλους. Επίσης, μπορεί να δώσει όγκο στα χείλη και να «γεμίσει» ουλές από ακμή.

  • Τα προϊόντα: Αναζήτησε ορούς ή κρέμες που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος, επειδή προσθέτει έξτρα ενυδατικές ιδιότητες στο προϊόν και παράλληλα φροντίζει για τη διαρκή παρακίνηση του οργανισμού να παράγει περισσότερο κολλαγόνο.
  1. L-ασκορβικό οξύ

Είναι απλά μια πιο… επιστημονική λέξη για τη βιταμίνη C. Μολονότι η C αποτελεί ένα τέλειο συστατικό για κάθε θέμα που σχετίζεται με την υγεία (μόνο και μόνο που τονώνει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αρκεί), εντούτοις, όταν ανακατευτεί με ζητήματα που αφορούν την επιδερμίδα, τα πράγματα περιπλέκονται. Φαντάσου τη βιταμίνη C σαν τον μπαλαντέρ της τράπουλας: Μπορεί να σε κάνει να κερδίσεις το παιχνίδι ή και να σε «κάψει» αν δεν τον χρησιμοποιήσεις σωστά. Όταν εκτίθεται στον αέρα, υφίσταται ταχεία οξείδωση και καθίσταται αναποτελεσματική. Όταν όμως είναι τοποθετημένη με τη σωστή μορφή στη σύνθεση ενός καλλυντικού, τότε παρουσιάζει τα μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη της: καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αναδομεί το κολλαγόνο, μειώνει τις φλεγμονές και προωθεί την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας.

Τι να κάνεις: Για να είσαι σίγουρη ότι η κρέμα αντιγήρανσης της επιλογής σου είναι σωστά εμπλουτισμένη με βιταμίνη C, βεβαιώσου ότι περιλαμβάνεται το L-ασκορβικό οξύ στη λίστα με τα συστατικά.

athina_zogopoulou_rect

ONLINE CONSULTATION

από την Αθηνά Ζωγοπούλου

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα ή και τις θεραπείες που ταιριάζουν πιο πολύ στην επιδερμίδα σου, κλείσε ραντεβού για ένα live online consulation!

ή κάλεσέ μας στο 2610 221514
Καλάθι αγορών
Scroll to Top