Μάθε τα πάντα για τις ρυτίδες!

Αρχική Νέα Μάθε τα πάντα για τις ρυτίδες!

Τα πάντα για τις ρυτίδες!

Οι ρυτίδες είναι οι γραμμές και πτυχές που σχηματίζονται στο δέρμα καθώς αυξάνεται η ηλικία σας. Παρατηρούνται περισσότερο γύρω από τα μάτια, το στόμα και το λαιμό.

Όσο μεγαλώνουμε οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες και παίρνουν τη μορφή αυλάκωσης ή χαραμάδας στο δέρμα. Με την αύξηση της ηλικίας το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, λιγότερο ελαστικό και περισσότερο ξηρό.

Η καλή φροντίδα του δέρματος αλλά και ορισμένες καλές συνήθειες βοηθούν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό.

Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να σταματήσετε το χρόνο και ούτε μπορείτε να αλλάξετε τα γονίδια σας, τότε τι μπορείτε να κάνετε για να καθυστερήσετε άσο το δυνατό περισσότερο την εμφάνιση των ρυτίδων ή να επιβραδύνετε την επιδείνωση τους εάν αυτές έχουν εμφανιστεί;

  • Προστασία από τον ήλιο
    Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα και να οδηγήσει στην πρόωρη δημιουργία ρυτίδων.Η καθημερινή χρήση αντηλιακού με μεγάλο δείκτη προστασίας (SPF 30- 50), ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης . Για μεγαλύτερη προστασία φορέστε γυαλιά ηλίου και το καλοκαίρι μην ξεχνάτε το καπέλο.
  • Χρησιμοποιήστε κρέμα με ρετινόλη
    Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α και θεωρείται πολύ ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό. Έχει την ικανότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και να αναπλάθει την επιφάνεια της επιδερμίδας.
  • Συζητήστε με την επαγγελματία αισθητικό σας για να μάθετε αν ενδείκνυται για το δέρμα σας και να προτείνει το κατάλληλο προϊόν για σας.
  • Ενυδάτωση 
    Μια ενυδατική κρέμα βοηθά στη θρέψη και ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα ξηραίνεται και χάνει την υγρασία του.
    Η χρήση ενυδατικής κρέμας που περιέχει υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην πρόληψη των ρυτίδων.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι εκ των έσω
    Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, αφού το σώμα χρειάζεται νερό σχεδόν για κάθε λειτουργία που κάνει. Η κατανάλωση νερού εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στις ζωτικές λειτουργίες, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο από μέσα.
  • Διατροφή πλούσια σε βιταμίνες
    Τα τρόφιμα που έχουν υψηλές αντιφλεγμονώδεις ή αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος και να προστατεύσουν από βλάβες στο δέρμα και πρόωρη γήρανση. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το πράσινο τσάι, ο σολομός, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τα λαχανικά κ.ά.
  • Αποφύγετε το κάπνισμα
    Ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις ίνες που δίνουν στο δέρμα την ελαστικότητα και τη δύναμή του.
    Επίσης, η νικοτίνη προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα τη μείωση της ροής του αίματος στο δέρμα σας. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα δεν έχει τόσο πολύ οξυγόνο  και τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Α, δεν μπορούν να φτάσουν στο δέρμα σας.
  • Μειώστε τις εκφράσεις προσώπου
    Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου, όπως, το συνοφρύωμα, το ανασήκωμα των φρυδιών ή η σύσπαση των χειλιών, μπορεί να επιταχύνουν το σχηματισμό των ρυτίδων.
    Αν γνωρίζετε ότι ασυναίσθητα επαναλαμβάνετε συχνά ορισμένες εκφράσεις προσπαθήστε να τις περιορίσετε. 

Ρυτίδες στο λαιμό;

Αν δεν θέλετε να έχετε ρυτίδες στον λαιμό, πετάξτε το ψηλό σας μαξιλάρι! Ένα καλό ανατομικό μαξιλάρι θα φροντίσει να μην «μαζεύεται» το δέρμα στον λαιμό και, επιπλέον, θα σας απαλλάξει από το αυχενικό:)

athina_zogopoulou_rect

ONLINE CONSULTATION

από την Αθηνά Ζωγοπούλου

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα ή και τις θεραπείες που ταιριάζουν πιο πολύ στην επιδερμίδα σου, κλείσε ραντεβού για ένα live online consulation!

ή κάλεσέ μας στο 2610 221514
Καλάθι αγορών
Scroll to Top