Αρχική Νέα Επηρεάζει ο ύπνος την ομορφιά μας;

Τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου;

Kατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα μας μπαίνει σε protection mode ενώ τη νύχτα σε repairing mode!

1. Η κακή ποιότητα ύπνου προκαλεί γήρανση.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου η ροή του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, κάτι που βοηθά στην ανακατασκευή του κολλαγόνου και επιταχύνει την εξέλιξη και την αναμόρφωση των κυττάρων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μελατονίνη δρα σαν αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην αντιστροφή των σημαδιών γήρατος που προκαλούνται από τη ζημιά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από περαιτέρω καταστροφή.

2. Υπάρχει υψηλή πιθανότητα να εμφανιστεί αφυδάτωση στο δέρμα.

Η ορμόνη βασοπρεσίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων των υγρών του οργανισμού. Αντλεί νερό από τα ούρα σε όλο το σώμα, ώστε να προλάβει την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, η βασοπρεσίνη δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, και τα επίπεδα ενυδάτωσης του σώματος είναι αυτά που επηρεάζονται.

3. Η απότομη αύξηση των επίπεδων κορτιζόνης, προκαλεί στρες και ανισορροπία στο δέρμα.

Ο οργανισμός μας μπορεί να αντιληφθεί την έλλειψη ύπνου σαν στρες, κάτι που οδηγεί την απότομη αύξηση του της κορτιζόνης – της ορμόνης του στρες- στην εμφάνιση φλεγμονών, ακμής, εκζέματος, αλλεργιών, ψωρίασης καθώς και στην αργή εξέλιξη των κυττάρων.

Το αποτέλεσμα: Ο ύπνος είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανανεωθεί το δέρμα.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΜΑΤΙΩΝ: Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί μαύρους κύκλους, θαμπό και χλωμό δέρμα. Ο περισσότερος ύπνος αποτρέπει τα αγγεία να είναι πιο ορατά στο δέρμα.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ: Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης του δέρματος τη νύχτα, εκτός από τη παραγωγή κολλαγόνου παράγεται και φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος – το must για πιο σφριγηλό δέρμα και φρέσκια εμφάνιση.

ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ: Στο τέλος της ημέρας και ειδικά τη νύχτα, το δέρμα χάνει την υγρασία του. Είναι σημαντικό να αναπληρωθεί η έλλειψη νερού μέσω της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο να προάγει ένα υγιές και ενυδατωμένο δέρμα.

ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα αναζωογονημένα κύτταρα προμηθεύονται με αίμα και έτσι το δέρμα δείχνει πιο καθαρό, λαμπερό και αναζωογονημένο το πρωί.

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται για να αποκατασταθεί το δέρμα και να αναζωογονηθεί; Όταν λέμε επαρκής ύπνος εννοούμε τουλάχιστον 7-9 ώρες!

Ισχύει για όλες τις ηλικίες; Ακόμα και οι νέοι και υγιείς άνθρωποι δείχνουν λιγότερο ελκυστικοί λόγω της έλλειψης ύπνου.

athina_zogopoulou_rect

ONLINE CONSULTATION

από την Αθηνά Ζωγοπούλου

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα ή και τις θεραπείες που ταιριάζουν πιο πολύ στην επιδερμίδα σου, κλείσε ραντεβού για ένα live online consulation!

ή κάλεσέ μας στο 2610 221514
Καλάθι αγορών
Scroll to Top