Ασφαλή καλλυντικά στην εγκυμοσύνη!

Αρχική Νέα Ασφαλή καλλυντικά στην εγκυμοσύνη!

Όταν είστε έγκυος, όλα περιστρέφονται γύρω από τη ζωή που μεγαλώνει μέσα σας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που ο τρόπος ζωής σας αλλάζει, από τα ρούχα που φοράτε μέχρι τα τρόφιμα που τρώτε. Μερικές to be μητέρες αλλάζουν επίσης τη ρουτίνα ομορφιάς τους για να αποφύγουν ορισμένα συστατικά! Είναι λογικό να αναρωτιέστε αν το σαμπουάν, το αφρόλουτρο, η ενυδατική κρέμα ή ο ορός προσώπου που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα μπορεί να επηρεάσει το μωρό σας.

Εάν βγουν πανάδες τι κάνω?

Εάν εμφανιστεί υπερχρωματισμός ή μέλασμα τα οποία είναι και τα δύο κοινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία λεύκανσης του δέρματος εφόσον δεν περιέχει υδροκινόνη.

Τι να κάνω όταν έχω ακμή στην εγκυμοσύνη?

Οι μαμάδες που έχουν ακμή πρέπει να μείνουν μακριά από τις συνταγογραφούμενες θεραπείες Accutane και σπιρονολακτόνη, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν γενετικές ανωμαλίες. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις – συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών ερυθρομυκίνης και κλινδαμυκίνης – που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τους ιατρούς. Όταν πρόκειται για τοπικά σκευάσματα για θεραπείες ακμής, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ θεωρούνται γενικά καλά όταν εφαρμόζονται τοπικά και είναι σε μικρές συγκεντρώσεις.

Μπορώ να φοράω κρέμες με υαλουρονικό κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης?

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των συνηθέστερων δερματικών προβλημάτων ξηρότητας, που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Μπορώ να χρησιμοποιώ ρετινόλη στην εγκυμοσύνη?

Λυπούμαστε που αναφέρουμε ότι οι χρήστες της ρετινόλης θα πρέπει να διατηρήσουν τους ορούς ρετινόλης στο ράφι. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν οτιδήποτε με Retin A (tretinoin), retinol, retinoic acid ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο βιταμίνης Α σε μεγάλες συγκεντρώσεις!

Και το σώμα τι ανάγκες έχει κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης?

Το δέρμα του σώματός σας μπορεί να παρουσιάσει έντονη αφυδάτωση καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και να νιώθετε πιο έντονο το αίσθημα του τραβήγματος κυρίως στην κοιλιά , η οποία ολοένα και μεγαλώνει. Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική χωρίς πετρελαιοπαράγωγα που θα καλύπτει τις ανάγκες σας και θα απορροφάται σύντομα. (Μπορούμε να το συναντήσουμε και με τις εξής ονομασίες: υγρό πετρέλαιο, παραφινέλαιο, paraffin oil, paraffinum liquidum, paraffinum perliquidum, υγρή παραφίνη, ορυκτό έλαιο ή λευκό έλαιο)

Ποια συστατικά καλλυντικών είναι ασφαλή και ποια όχι; 

Τι να αποφεύγεις?

  • Ρετινόλη
  • Σαλικυλικό οξύ σε μεγάλες συγκεντρώσεις
  • Υδροκινόνη
  • Πετρελαιο-παράγωγα καλλυντικών
  • Ποια συστατικά χρειάζεσαι?
  • Υπεροξείδιο του βενζολίου
  • AHA
  • Ένζυμα
  • Ελαφριά χημικά πήλινγκ
  • SPF
  • Αντιοξειδωτικά
  • Αναστολείς τυροσινάσης
  • Σαλικυλικό οξύ σε μικρές συγκεντρώσεις
  • Ποιες θεραπείες πρέπει να αποφεύγεις?
  • Χημικά πήλινγκ μεγάλων συγκεντρώσεων
  • Microneedling
  • Botox & ενέσιμα

Εμείς σας προτείνουμε:

Όλα τα Vegan – Βιολογικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος! Δες τα εδώ: https://www.healthandbeauty.com.gr/product-category/skin-care/%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ac-vegan/

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα! Δες τα εδώ: https://www.healthandbeauty.com.gr/product-category/skin-care/spf-sunscreen/

Όλα τα προϊόντα που απευθύνονται σε ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς! Δες τα εδώ: https://www.healthandbeauty.com.gr/product-category/skin-care/sensitive/

Όλα τα προϊόντα με βιταμίνη C καθώς και την εναλλακτική λύση της ρετινόλης που χρησιμοποιείται με 100% ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το Bakuchiol Peptides της medik8!

Προϊόντα με υαλουρονικό για άμεση ενυδάτωση:

Σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής σας είναι βασικό να αισθάνεστε άνετα και να νοιώθετε όμορφα.

Οι περισσότερες αλλαγές εξαφανίζονται μετά τον τοκετό, με λίγη γυμναστική και με σωστή διατροφή το σώμα σας θα ξαναβρεί τη φόρμα του. Το γεγονός ότι είστε έγκυος ,όχι μόνο δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αλλά είναι ένας επιπλέον λόγος για να αισθάνεστε ακόμα πιο όμορφες.

athina_zogopoulou_rect

ONLINE CONSULTATION

από την Αθηνά Ζωγοπούλου

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα ή και τις θεραπείες που ταιριάζουν πιο πολύ στην επιδερμίδα σου, κλείσε ραντεβού για ένα live online consulation!

ή κάλεσέ μας στο 2610 221514
Καλάθι αγορών
Scroll to Top