Έχεις ερεθισμένο δέρμα τον τελευταίο καιρό; Να, τι φταίει!

Αρχική Νέα Έχεις ερεθισμένο δέρμα τον τελευταίο καιρό; Να, τι φταίει!

Έχεις ερεθισμένο δέρμα τον τελευταίο καιρό; Να, τι φταίει!
Η ισορροπία του επιδερμικού φραγμού σου έχει διαταραχθεί και χρειάζεται άμεση επέμβαση από την πλευρά σου!
Ο επιδερμικός ή δερματικός φραγμός είναι το φυσικό και χημικό τείχος άμυνας και προστασίας, που σχηματίζει η τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας μας, δηλαδή η κερατίνη. Ο φραγμός αυτός βρίσκεται εκεί για να εμποδίζει τη διείσδυση επικίνδυνων αλλεργιογόνων και βακτηριδίων στο δέρμα μας, να μας προστατεύει από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου, αλλά και να ελαχιστοποιεί το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον, ο δερματικός φραγμός μάς προστατεύει από τις τοξίνες (π.χ. από το κάπνισμα), την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και τις ακραίες θερμοκρασίες.
Υπάρχει πιθανότητα, λοιπόν, κάποια στιγμή στη ζωή μας να διαταραχθεί η ισορροπία αυτού του δερματικού φραγμού. Το αποτέλεσμα- στις περισσότερες περιπτώσεις- είναι το ξηρό, άγριο δέρμα, που μπορεί και να πονάει ορισμένες φορές. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν και σπυράκια, ενώ μπορεί να υπάρξει και αίσθηση τσουξίματος όταν απλώνεις την ενυδατική κρέμα προσώπου. Εν ολίγοις, όταν ο δερματικός φραγμός διαταραχθεί, το δέρμα γίνεται πολύ ευαίσθητο.
❓τώρα θα αναρωτιέσαι «τι είναι αυτό που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού;». ‼️Ο ένας λόγος που μπορεί να υπάρξει ανισορροπία του δερματικού φραγμού είναι τα συστατικά που περιέχονται στα skincare προϊόντα σου, όπως το αλκοόλ, τα AHAs (άλφα υδροξυ-οξέα) και BHAs (βήτα υδροξυ-οξέα), η ρετινόλη, ορισμένα αιθέρια έλαια κ.ά. Ένας άλλος παράγοντας είναι ☀️η έκθεση στον ήλιο και η ζημιά που αυτός μπορεί να προκαλέσει, αλλά και άλλες ήδη υπάρχουσες δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, ροδόχρους ακμή και ακμή.
?Πώς θα ενισχύσεις και θα βελτιώσεις την κατάσταση του δερματικού φραγμού σουΑν νιώθεις ότι το δέρμα σου έχει γίνει πολύ ευαίσθητο, θυμήσου τη φράση “less is more”. Δε χρειάζεται να «βαραίνεις» την επιδερμίδα σου με άπειρα προϊόντα. Αντιθέτως, πρέπει να εστιάσεις σε συστατικά, τα οποία θα ενισχύσουν την ισορροπία του δερματικού φραγμού και θα «κλειδώσουν» ?την υγρασία στην επιδερμίδα σου. ?Τέτοια συστατικά είναι το ✔️σκουαλένιο, η ✔️γλυκερίνη, το ✔️υαλουρονικό οξύ, τα ✔️κεραμίδια και η ✔️νιασιναμίδη.Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις προϊόντα με αιθέρια έλαια και αρώματα, όπως επίσης και να μην προτιμάς τα καθαριστικά προσώπου σε μορφή αφρού ή gel. Τα γαλακτερά, κρεμώδη και balm καθαριστικά είναι οι καλύτερες επιλογές για έναν ταλαιπωρημένο δερματικό φραγμό.
Έχεις απορίες; Ρώτησε μας!

athina_zogopoulou_rect

ONLINE CONSULTATION

από την Αθηνά Ζωγοπούλου

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα ή και τις θεραπείες που ταιριάζουν πιο πολύ στην επιδερμίδα σου, κλείσε ραντεβού για ένα live online consulation!

ή κάλεσέ μας στο 2610 221514
Καλάθι αγορών
Scroll to Top